SM kortteliajot + SM joukkueaika-ajot 7.-8.8.2021

SM kortteli- ja SM joukkueaika-ajot ajetaan Tervaetappien lailla Oulussa ja Muhoksella 7.-8.8.2021 Tervaetappien reiteillä. SM korttelit kuuluvat Skoda Cupiin ja se ajetaan Skoda Cup säännöillä. SM kortteleihin on osanotto-oikeus maaliskuun loppuun 2021 mennessä 300 euron rekisterimaksun maksaneilla teameilla.

KORONAOHJE

CHIPPIOHJE

Molemmissa kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP ry:n maantiepyöräilysääntöjä.

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus.

Ne kilpailijat, jotka eivät osallistu 8.8. SM joukkueaika-ajoihin, voivat osallistua Tervaetappien maantieajoon tai Montan 11 km:n tempoon (kts. Tervaetapit).

Ajanotto- ja tulospalvelu: PP Timing

Kilpailutoimistot sijaitsevat lauantaina 7.8. Ammattiopisto Luovilla, Veteraanikatu 2, 90130 Oulu ja sunnuntaina 8.8. Montan leirintäalueella, Kieksintie 209, 91500 Muhos, joissa pidetään joukkueenjohtajien kokoukset kello 8 alkaen.

Palkintojenjaot: Lauantaina 7.8. kello 15 Ammattiopisto Luovilla (ruokailu) ja sunnuntaina 8.8. kello 16 Montan leirintäalueella. 

 

7.8. kello 12 SM kortteliajot ajetaan linja-ajona Oulun tarkka-ampujakasarmin suljetulla 1,8 km:n korttelireitillä. Lähtö ja maali puutalokasarmilla Kasarminkujalla.

Reitti

Reittiä kierretään vastapäivään (merkitty karttoihin nuolilla): Lähtö ja maali on merkitty karttaan täplällä (puutalokasarmi). Kasarminkuja (leveä)-Tykistökatu (leveä)-Upseerinkatu (leveä)-Kenttätie (leveä)-Intiöntie (0,4 km-0,5 km/ max 8% mäki, leveä)-Intiönpolku (vesitorninmäellä sijaitseva kevyenliikenteenväylä, jonka molemmissa päissä on tiukka mutka (lähdöstä 0,6 km ja alamäessä 0,8 km kohdalla)-Kenttätien Salen takana sijaitseva kevynliikenteenväylä-Sotilaankuja (leveä)-Veteraaninkatu (leveä)-Kasarminkuja (leveä). Kevyenliikenteenväylien jälkeen on kolme leveää, pitkää suoraa (1,0 km-1,8 km), joissa on aikaa hakea turvallisesti hyvä loppukiripaikka.

Verryttely

Kisareitillä on lämmittely sallittu kello 8-9, mutta kilpailujen aikana kielletty.

Luokat ja kilpailumatkat

Lähtö 3. Kello 12:00 SM kortteliajot: N Elite ja N18 40 minuuttia + 5 kierrosta.

Lähtö 4. Kello 13:10 SM kortteliajot: M Elite ja M18 60 minuuttia + 5 kierrosta. 

Huoltoalue sijaitsee puutalokasarmilla Kasarminkujalla ennen lähtö- ja maalialuetta. Huoltoautoilla ajo kisareitillä on kielletty.

Kilpailunumerot (sis. osanottomaksuun): Molempina kilpailupäivinä käytetään samoja numeroita, jotka kiinnitetään molempina päivinä oikeaan kylkeen ja lonkkaan.

Pukeutumis- ja peseytymistilat: Ammattiopisto Luovilla.

Ruokailu: Ammattiopisto Luovilla.

Kilpailun johtaja: Pekka Hartikka, p.040-3530101

Ylituomari Jaakko Kontula

Tuomarit: Mika Niskanen, Ilpo Kyllönen, Marko Manninen, Harri Myllymäki, Markku Väyrynen (sunnuntaina)

Ratamestari: Tuomo Tuomala

Kuuluttaja: Markku Väyrynen (lauantaina), Keijo Pulkkinen (sunnuntaina)

Lääkäri: ortopedi Iikka Lantto https://pyoraily.fi/suomen-pyoraily/yksikot-ja-valiokunnat/huippupyoraily-yksikko/

Liikenteenohjaus: Team Rynkeby, Oulu

Ilmoittautuminen: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php maanantaina 2.8. kello 24:00 mennessä.

Osanottomaksu: 45 € / osallistuja (sisältää palautettavan chipin)

Tili: Terva-ajot ry Nordea FI 9318403000016424

 

8.8. kello 14 SM joukkueaika-ajot 

Paikka: Oulujoen koulu, Sangintie 129, 90650 Oulu

Reitti

Vaalantie/ Itä-Saarelantien liikenneympyrän jälkeinen linja-autopysäkki - Leppiniementie - Montantie - Vaalantie - Montan leirintäalue (MAALI).

Luokat ja kilpailumatkat

Yleinen 30 km (joukkueessa saa olla miehiä ja naisia)

Naiset 30 km (joukkueessa saa olla ainoastaan naisia)

Kilpailun kulku

Joukkueen koko on oltava vähintään 3 ja enimmillään 5 henkilöä. Lähdössä joukkueen ajajat sijoittuvat lähtöviivalle vierekkäin. Mikäli edellä ajava joukkue ajetaan kiinni, ei kiinniajettu joukkue saa jäädä kiinniajaneen joukkueen välittömään peesiin. Tämä koskee myös pudonneita ajajia. Pudonnut ajaja ei saa liittyä toiseen joukkueeseen eikä vastaanottaa tai antaa apua toiselle joukkueelle. Joukkueen on jätettävä sivusuunnassa vähintään 2 metrin väli ohittaessaan toisen joukkueen. Kilometrin ajon jälkeen ylösajosta, on kiinniajetun joukkueen jätettävä vähintään 25 metrin väli edellä ajavaan. Saman joukkueen ajajat voivat antaa toisilleen ruokaa, juomaa, varaosia, kiekkoja ja kilpapyöriä, sekä apua huolloissa. Aika otetaan kolmannesta maalilinjan ylittäneestä joukkueen jäsenestä.

Osallistuakseen SM-kilpailuun joukkueen ajajien tulee edustaa samaa seurajoukkuetta tai SP ry:n tai UCI:n rekisteröityä suomalaista joukkuetta. Kaikkien joukkueen ajajien tulee olla SM-kelpoisia.

Huoltoautot

Mahdollisten huoltoautojen numero on sama kuin joukkueen numero. Jokaisella ajajalla on oma numero. Huoltoauton on pysyttävä vähintään 10 metrin päässä joukkueen takana eikä se saa missään tapauksissa ohittaa joukkuetta tai antaa joukkueelle vetoapua. Huoltoauto ei saa sijoittua joukkueen  tai kenekään joukkueesta pudonneen ajajan väliin, ennen kuin välimatkaa on vähintään 50 metriä. Pudonneet ajajat eivät missään olosuhteissa saa ajaa huoltoauton imussa (peesissä). Kiinniajetun joukkueen huoltoauton on siirryttävä kiinniajavan joukkueen huoltoauton taakse heti, kun joukkueiden välimatka on alle 100 metriä. Kiinniajaneen joukkueen huoltoauto ei saa sijoittua joukkueiden välille ennen kuin niiden välimatka toisiinsa on vähintään 60 metriä. Mikäli välimatka jälleen myöhemmin pienenee, on auton jäätävä  toisen joukkueen viimeisen ajajan taakse.

Kilpailunumero (sis. osanottomaksuun) kiinnitetään keskelle selkää, vyötärölinjan alapuolelle.

Joukkueiden lähtöväli on kolme minuuttia.

Pukeutumis- ja peseytymistilat: Montan leirintäalueella ja Oulujoen koululla 2 km lähtöpaikalta.

Ruokailu: Montan leirintäalueella

Kilpailun johtaja: Pekka Hartikka, p.040-3530101

Ylituomari: Jaakko Kontula

Tuomarit: Esko Aro, Markku Väyrynen, Marko Manninen, Ilpo Kyllönen

Ratamestari: Tuomo Tuomala

Kuuluttajat: Markku Väyrynen (lauantaina), Keijo Pulkkinen (sunnuntaina)

Lääkäri: ortopedi Iikka Lantto https://pyoraily.fi/suomen-pyoraily/yksikot-ja-valiokunnat/huippupyoraily-yksikko/

Liikenteenohjaus: Team Rynkeby, Oulu

Ilmoittautuminen: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php maanantaina 2.8. kello 24:00 mennessä.

Kilpailumaksu 120 € joukkueelta.

Tili: Terva-ajot ry Nordea FI 9318403000016424​