SM kortteliajot + SM joukkueaika-ajot 1.-2.8.2020

Kuvaa klikkaamalla avautuu ilmoittautumislinkki.

SM kortteli- ja SM joukkueaika-ajot ajetaan Tervaetappien lailla Oulussa ja Muhoksella 1.-2.8.2020 Tervaetappien reiteillä.

KORONAOHJE

LÄHTÖLISTAT

CHIPPIOHJE

Molemmissa kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP ry:n maantiepyöräilysääntöjä.

Säännöt ja oppaat

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus.

Ajanotto- ja tulospalvelu: PP Timing

Palkintojenjaot toimitetaan ulkona: Launtaina 1.8. kello 15 Raatissa ja sunnuntaina 2.8. kello 16 Montan leirintäalueella.

Kilpailutoimistot sijaitsevat lauantaina 1.8. Raatin liikuntakeskuksessa ja sunnuntaina 2.8. Montan leirintäalueella, joissa pidetään joukkueenjohtajien kokoukset kello 8 alkaen.

Ne kilpailijat, jotka eivät osallistu 2.8. SM joukkueaika-ajoihin, voivat osallistua Tervaetappien maantieajoon tai Montan 11 km:n tempoon (kts. Tervaetapit).

Verryttely

Kisareitillä on lämmittely sallittu kello 8-9, mutta kilpailujen aikana kielletty. Raatin saaresta pääsee helposti verryttelemään kevyenliikenteen väyliä myöten Pikisaaren kautta Nallikariin.

1.8. kello 12 SM kortteliajot ajetaan Oulun Koskikeskuksen suljetulla 2,2 km:n korttelireitillä.

Paikka: Raatin liikuntakeskus, Raatintie 2, 90100 Oulu

Luokat ja kilpailumatkat

Kello 12 Naiset Elite ja N18 40 minuuttia + 5 kierrosta

Kello 13:10 Miehet Elite ja M18 60 minuuttia + 5 kierrosta

Huoltoalue sijaitsee lähtö- ja maalialueen tuntumassa. Huoltoautoilla ajo kisareitillä on kielletty.

Kilpailunumerot (palautettava): Molempina kilpailupäivinä käytetään samoja numeroita, jotka kiinnitetään molempina päivinä oikeaan kylkeen ja lonkkaan.

Pukeutumis- ja peseytymistilat: Raatin urheilukentän pukutilat, sisältyy osanottomaksuun.

Ruokailu: Raatin uimahallin kahviossa, ei sisälly osanottomaksuun.

Kilpailun johtaja: Pekka Hartikka, p.040-3530101

Ylituomari Raimo Kytömaa

Tuomarit: Esko Aro, Markku Väyrynen, Ilpo Kyllönen, Harri Myllymäki

Ratamestari: Tuomo Tuomala

Kuuluttaja: Keijo Pulkkinen

Lääkäri: ortopedi Iikka Lantto, p. 050-5740307

Liikenteenohjaus: Team Rynkeby, Oulu

Ilmoittautuminen: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php maanantaina 27.7. kello 24:00 mennessä.

Osanottomaksu: 30 € / osallistuja (sisältää palautettavan chipin)

Tili: Terva-ajot ry Nordea FI 9318403000016424

2.8. kello 14 SM joukkueaika-ajot

Paikka: Oulujoen koulu, Sangintie 129, 90650 Oulu

Reitti

Vaalantie/ Itä-Saarelantien liikenneympyrän jälkeinen linja-autopysäkki - Leppiniementie - Montantie - Vaalantie - Montan leirintäalue (MAALI).

Luokat ja kilpailumatkat

Yleinen 40 km (joukkueessa saa olla miehiä ja naisia)

Naiset 40 km (joukkueessa saa olla ainoastaan naisia)

Kilpailun kulku

Joukkueen koko on oltava vähintään 3 ja enimmillään 5 henkilöä. Lähdössä joukkueen ajajat sijoittuvat lähtöviivalle vierekkäin. Mikäli edellä ajava joukkue ajetaan kiinni, ei kiinniajettu joukkue saa jäädä kiinniajaneen joukkueen välittömään peesiin. Tämä koskee myös pudonneita ajajia. Pudonnut ajaja ei saa liittyä toiseen joukkueeseen eikä vastaanottaa tai antaa apua toiselle joukkueelle. Joukkueen on jätettävä sivusuunnassa vähintään 2 metrin väli ohittaessaan toisen joukkueen. Kilometrin ajon jälkeen ylösajosta, on kiinniajetun joukkueen jätettävä vähintään 25 metrin väli edellä ajavaan. Saman joukkueen ajajat voivat antaa toisilleen ruokaa, juomaa, varaosia, kiekkoja ja kilpapyöriä, sekä apua huolloissa. Aika otetaan kolmannesta maalilinjan ylittäneestä joukkueen jäsenestä.

Osallistuakseen SM-kilpailuun joukkueen ajajien tulee edustaa samaa seurajoukkuetta tai SP ry:n tai UCI:n rekisteröityä suomalaista joukkuetta. Kaikkien joukkueen ajajien tulee olla SM-kelpoisia.

Huoltoautot

Mahdollisten huoltoautojen numero on sama kuin joukkueen numero. Jokaisella ajajalla on oma numero. Huoltoauton on pysyttävä vähintään 10 metrin päässä joukkueen takana eikä se saa missään tapauksissa ohittaa joukkuetta tai antaa joukkueelle vetoapua. Huoltoauto ei saa sijoittua joukkueen  tai kenekään joukkueesta pudonneen ajajan väliin, ennen kuin välimatkaa on vähintään 50 metriä. Pudonneet ajajat eivät missään olosuhteissa saa ajaa huoltoauton imussa (peesissä). Kiinniajetun joukkueen huoltoauton on siirryttävä kiinniajavan joukkueen huoltoauton taakse heti, kun joukkueiden välimatka on alle 100 metriä. Kiinniajaneen joukkueen huoltoauto ei saa sijoittua joukkueiden välille ennen kuin niiden välimatka toisiinsa on vähintään 60 metriä. Mikäli välimatka jälleen myöhemmin pienenee, on auton jäätävä  toisen joukkueen viimeisen ajajan taakse.

Kilpailunumero (palautettava) kiinnitetään keskelle selkää, vyötärölinjan alapuolelle.

Joukkueiden lähtöväli on kolme minuuttia.

Pukeutumis- ja peseytymistilat: Montan leirintäalueella ja Oulujoen koululla 2 km lähtöpaikalta.

Ruokailu: Montan leirintäalueella, ei sisälly osanottomaksuun.

Kilpailun johtaja: Pekka Hartikka, p.040-3530101

Ylituomari: Raimo Kytömaa

Tuomarit: Esko Aro, Markku Väyrynen, Ilpo Kyllönen, Harri Myllymäki

Ratamestari: Tuomo Tuomala

Kuuluttaja: Keijo Pulkkinen

Lääkäri: ortopedi Iikka Lantto

Liikenteenohjaus: Team Rynkeby, Oulu

Ilmoittautuminen: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php maanantaina 27.7. kello 24:00 mennessä.

Kilpailumaksu 90 € joukkueelta.

Tili: Terva-ajot ry Nordea FI 9318403000016424​