Terva-ajot, maantiepyöräilyn kevätklassikko (kuntoajo) 23.5.2020

Terva-ajot reittikartta

Terva-ajot, Montan 70 km:n kevätklassikko Oulujoen historiallisen tervareitin varrella.

Reittikarttaa klikkaamalla voit seurata nuolella sen ajosuunnan ja nousumetrit.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄT

Terva-ajot ry ja Team Rynkeby - God Morgon, Oulu

LUOKAT

- Kilpasarja Miehet ja Naiset; vapaa-ajo johtoauton takana.

- Kuntosarja 30 km/ tunnissa;

- Kuntosarja 25 km/ tunnissa;

Team Rynkeby, Oulun kapteenit huolehtivat molempien ryhmien tavoitevauhdista alusta loppuun.

LÄHTÖ

- Porrastetut lähdöt Oulujoen koululta kello 10 alkaen. Tavaroiden säilytys, wc, pukutilat koululla Sangintie 129, 90650 Oulu.

KIRIT

- Metelinmäen välikiristä (18 km maalista) jaetaan hyvityssekunnit miesten kilpasarjan kolmelle parhaalle (3, 2 ja 1 sekuntia) ja loppukirissä (10, 6 ja 4 sekuntia).

MAALI

- Sanginjoentien P-paikka, mistä omatoiminen siirtyminen Raksilan uimahalliin peseytymään Pikkukankaantie 3, 90130 Oulu kello 14 mennessä. Halli sulkeutuu kello 15:15.

REITTI

- NEUTRAALILÄHDÖT Oulujoen koululta (kilpasarja johtoauton ja  kuntosarjat TR-kapteenien takana) - Oulujoentie - 8300 Vaalantie - Itä-Saarelantien liikenneympyrä, mistä alkaa kilpasarjan vapaa-ajo - Montantie - 8250 Leppiniementie - 8300 Vaalantie - Sanginjoentien P-paikka (MAALI).

- Reitti ei ole suljettu muulta liikenteeltä, joten pyöräilijät ajavat omalla vastuullaan liikkennesääntöjen mukaan.

- Tien keskiviivaa ei saa missään tapauksessa ylittää.

- Risteysalueilla on tapahtumaan koulutetut liikenteenohjaajat.

OHJEITA

- Kypärän käyttö on pakollista.

- Kilpasarjassa on vain maantie- ja cyclocrosspyörällä ajo sallittu (triathlon- ja tempopyörän, lisätankojen, skinsuitin, aika-ajokypärän ja levykiekon käyttö on kielletty).

- Kuntosarjassa saa ajaa muilla, paitsi tri- ja tempopyörillä.

- Numero (kilpasarja...palautettava) kiinnitetään omilla hakaneuloilla ajopaitaan oikealle olkapäähän ja oikealle alaselkään.

- Järjestäjä suosittelee pyöräilijöille räätälöidyn kertalisenssin ostamista tapahtumaan. Tarkista joka tapauksessa oman vakuutuksen ehdot, koskien ohjattua kuntopyöräilytapahtumaa.

RYHMÄSSÄ AJAMISEN OHJEITA  KUNTOPYÖRÄILIJÖILLE

• Pidetään sopiva turvaväli edellä ajavaan.
  • Pidetään mahdollisimman suorat ajolinjat...pyörä pitää opetella tarvittaessa hyppäyttämään tiessä olevien reikien yli.
  • Tasainen veto...ei mitään kummallista letkajenkkaa. Erityistä huomiota pitää kiinnittää vastatuuleen ajettaessa...lyhyemmät vetovuorot.
  • Ei lopeteta yhtäkkiä kammen pyöritystä...pyritään tasaisesti hidastamaan pyöritystä takana tulijat huomioiden.
  • Ajetaan ylämäkeen rauhallisesti, tasaisella vedolla loppuun asti. Näin peräpään vauhti ei tipahda nollaan mäen keskellä, vaan se ehtii alamäkeen muiden peesiin.
  • Keula näyttää hyvissä ajoin tien viat...muut komppaavat. Letkan keskellä liian myöhään huitomisesta on vain haittaa.
  • Pidetään molemmat kädet ohjaustangossa...takkien riisuminen ajon aikana ei sovi kuntoajajille.
  • Juomapullo otetaan ja laitetaan telineestä rauhallisesti. Juomapullojen esittely häiritsee muita ajajia.
  • Pyöräilijän pitää sanoa, mieluiten lenkin kapteenille, aikomuksistaan lähteä omille teilleen.

ILMOITTAUTUMINEN

-Avautuu maaliskuun lopulla Team Rynkeby - God Morgon, Oulun Yöpyöräilyn sivuille.

OSANOTTOMAKSU

- 30 euroa ilmoittautumisen yhteydessä Terva-ajot ry:n tilille: Nordea FI9318403000016424. Se jaetaan Aamu Suomen Lasten Syöpä -säätiölle, Sylva ry:lle ja Tervaetapeille.

OSANOTTOMAKSU sisältää:

- Tapahtuman aikainen tekninenhuolto huoltoautosta käsin (varaosat maksullisia). Ravintohuolto 40 km:n ajon jälkeen Montan leirintäalueella.

- Raksilan uimahallin lippu.

- Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan pokaaleilla ja kuntosarjalaiset mitalilla.

- Lääkintähuolto ja ensiapu.

Suomen Pyöräily ry:n vakuutus jäsenseuroille

Terva-ajot ry ja Team Rynkeby - God Morgon, Oulu